Γιώργος Δουκίδης: «Ευκαιρία η κρίση» για στελέχη του λιανεμπορίου

Ευκαιρία ενδεχομένως να αποτελέσει η κρίση για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου τροφίμων, ώστε να εξέλθουν ισχυρότερες, όπως επισήμαναν στελέχη του κλάδου και προμηθευτών του στο συνέδριο «Working Together on our Common Path to Recovery Supermarket & Consumer Goods Forum», στο πλαίσιο του οποίου αναλύθηκαν οι εξελίξεις στην αγορά των σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, τα στελέχη χαρακτήρισαν ως σημαντική σημερινή πρόκληση την προσαρμογή των επιχειρήσεων στη νέα πραγματικότητα και τα νέα δεδομένα της αγοράς. Επίσης, τόνισαν ότι το ζητούμενο είναι η επιβίωση και η εξασφάλιση ρευστότητας, ενώ ως βασικό στόχο επισήμαναν τη διατήρηση ή ακόμα και την αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Όσον αφορά στην πολιτική των τιμών, αναφέρθηκε ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μειώσεις τιμών και προωθητικές ενέργειες, ενώ επισημάνθηκε ότι παρατηρείται έντονη στροφή των καταναλωτών στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), Γιώργος Δουκίδης, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο κλάδος, σε αντίθεση με άλλους, διατήρησε τις θέσεις εργασίας του, ενώ υπογράμμισε το πρόβλημα της χαμηλής παραγωγικότητάς του, την οποία απέδωσε σε μεγάλο βαθμό στον κατακερματισμό που τον χαρακτηρίζει.

Total
0
Shares
Related Posts
Read More

Ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο ΙΕΛΚΑ για στελέχη του λιανεμπορίου Τροφίμων

Αναλύθηκε το παρόν και το μέλλον του λιανεμπορίου για το 2017, το ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον, τα βασικά μεγέθη του κλάδου, το δίκτυο καταστημάτων, ο ρόλος της αύξησης του ΦΠΑ στα Τρόφιμα καθώς και ο αναδυόμενος Έλληνας Καταναλωτής
Read More

Απονομή Βραβείων RISE(Retail Innovation for Sustainable Ecosystems) Awards

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Ξενοδοχείο Civitel Attik πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων RISE (Retail Innovation for Sustainable Ecosystems) Awards τα οποία και διοργάνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.
Read More

Ημερίδα ΙΕΛΚΑ: Σουπερμάρκετ 2017: Το τέλος της πλαστικής σακούλας – Πολυκαναλικές τάσεις στο Λιανεμπόριο Τροφίμων

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στο Ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 7ο Συνέδριο ΙΕΛΚΑ με κεντρικό ομιλητή τον κ. Σωκράτη Φάμελλο, Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συμμετοχή πάνω από 300 σύνεδρων, κυρίως στελέχη επιχειρήσεων Σουπερμάρκετ.