Ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο ΙΕΛΚΑ για στελέχη του λιανεμπορίου Τροφίμων

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς , πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 4ο Συνέδριο ΙΕΛΚΑ με τίτλο «ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ 2016: ΚΛΑΔΟΣ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ». Το συνέδριο οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών και σε αυτό συμμετείχαν  στελέχη επιχειρήσεων Σουπερμάρκετ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι ομιλητές σκιαγράφησαν το παρόν και το μέλλον του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων και προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμες προκλήσεις της εποχής με βάση τα στοιχεία επιστημονικών ερευνών του ΙΕΛΚΑ και άλλων διεθνών οργανισμών.

 

Total
0
Shares
Related Posts
Read More

Στα επίπεδα του 2012 παραμένουν οι τιμές των τροφίμων παρά τις σημαντικές αυξήσεις του ΦΠΑ

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. από το ΙΕΛΚΑ προκύπτει ότι οι σημαντικές αυξήσεις στη φορολογία των τροφίμων (ΦΠΑ και ειδικοί φόροι κατανάλωσης) έχουν απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις του κλάδου (λιανεμπορικές εταιρείες και προμηθευτές).
Read More

Στο 1.9% η εκτιμώμενη πτώση των πωλήσεων του λιανεμπορίου τροφίμων το 2015, παρά την αυξητική τάση το Α’ εξάμηνο του 2015

Η αγορά το 2015 αναμένεται να κλείσει με ύφεση 1.9%, όταν το πρώτο 6μηνο του έτους παρουσίαζε αύξηση κατά 1.25% και τον μήνα Ιούλιο παρουσίασε αύξηση κατά περίπου 6% κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου.
Read More

Χαμηλότερες οι τιμές του τυπικού καλαθιού του νοικοκυριού στα Ελληνικά Σουπερμάρκετ σε σχέση με Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ρουμανία

Επαναλαμβανόμενη έρευνα σύγκρισης τιμών τυπικού καλαθιού σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες  • Χαμηλότερες οι τιμές…